~~ תבשיל עוף בטטות וכרובית ברוטב חרדל דבש ועשבי תיבול ~~

Ragoût de poulet patates douces et sauce au chou-fleur, moutarde au miel et fines herbes
recette en francais plus bas

צילום דן לב, סגנון דלית רוסו



תבשיל עוף בטטות וכרובית ברוטב חרדל דבש ועשבי תיבול
בשרי, קל, חומרים זמינים, הכנה 15 דק' , בישול: שעה ורבע
כלי מיוחד: סיר בישול רחב (סוטאג')
דלית מסתכלת לי על העוף

את הכל אני אוהבת במנה הזו, היא קלה מאוד להכנה, אין בה כמעט כלים וגם לא לכלוך סביב הכנתה והתוצאה תמיד מוצלחת: העוף רך וטעים, הרוטב מוצלח במיוחד ו"על הדרך" הרווחנו גם 2 תוספות חגיגיות.
כולם מסתכלים לי על העוף

חומרים:
6 מנות עוף (כרעים מחולקים או כל חלק אחר שאוהבים)
2 כפות שמן זית
1 כף תימין טרי או יבש
מלח ופלפל שחור
כוס יין לבן יבש
3 כפות חרדל דיג'ון
 2 כפות דבש
כף שטוחה רוזמרין
3 שיני שום קצוצות
כרובית קטנה מפורקת לפרחים או חצי חבילת (300 גר') כרובית קפואה 
3 בטטות ארוכות חתוכות לרבעים

מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את חלקי העוף ממליחים, מפלפלים, מפזרים תימין ומטגנים אותם בכל הצדדים עד שהם מקבלים צבע שזוף יפה, כ- רבע שעה.
בקערה קטנה מערבבים את היין, הדבש, החרדל השום והרוזמרין, יוצקים על העוף, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה מאוד ומבשלים מכוסה חצי שעה.
פותחים את המכסה, מסדרים סביב חלקי העוף את הכרובית והבטטות, מרטיבים אותם בנוזלי הבישול בעזרת כף, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה חצי שעה נוספת.

אחסון: במקרר 3 ימים
כך ניראה הסט מזווית אחרת
Ragoût de poulet patates douces et sauce au chou-fleur, moutarde au miel et fines herbes
J'aime tout dans ce plat est très facile à faire, n'a presque sans outil et sans saleté autour de la préparation et le résultat est toujours un succès: le poulet est savoureus 

6 morceaux de poulet
2 cuillères à soupe d'huile d'olive
1 cuillère à soupe de thym frais ou secs
Sel et poivre
1 Tasse de vin blanc sec
3 cuillères à soupe de moutarde de Dijon
  2 cuillères à soupe de miel
1 cas de romarin
3 gousses d'ail, hachées
1 petit chuox fleur en fleur
3 patates douces coupées en quartiers longues

Chauffer l'huile dans une grande casserole, ajouter les morceaux de poulet avec le sel, le poivre, saupoudrez de thym et faire revenir de tous les côtés jusqu'à ce qu'ils obtiennent une belle couleur ocre, à une quinzaine de minutes.
Dans un petit bol, mélanger le vin, le miel, la moutarde, l'ail et le romarin, versez sur le poulet, porter à ébullition, donnent un feu très doux et faire cuire à couvert pendant une demi-heure.
Ouvrez le couvercle, organiser autour du poulet est le chou-fleur et pommes de terre, les mouiller avec un liquide de cuisson à la cuillère, fermer la casserole et laisser cuire pendant une demi-heure.

Stockage: réfrigérés 3 jours


אין תגובות: