~~ עוגת קרם גבינה ניו יורקית בציפוי מנגו-פסיפלורה ~~

צילום: מרילין איילון
עוגת גבינה גם קרמית ונימוחה וגם רעננה בזכות הציפוי הטעים שמשלב מנגו ופסיפלורה. אפשר, לגוון את הציפוי לשים בו רק מנגו. אפשר גם להשתמש במשקה מנגו כשהעונה תיגמר.
צילום: מרילין איילון

מצרכים לבצק - תבנית בקוטר 24
1 כוס קמח (140 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר')
קורט מלח
125 גרם חמאה קרה

למלית
500 גרם גבינה לבנה  9%
4 מכלים של שמנת חמוצה (של 200 גר כל אחד)
3/4 כוס סוכר (150 גר')
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
לציפוי
100 מ"ל מחית מנגו
100 מ"ל תוכן של פסיפלורה (אפשר לסנן מעט מהזרעים)
6 גר ג'לטין מושרים ב- 1/4 כוס מים למשך 10 דקות
4 כפות סוכר
1/4 כוס מים
לקישוט: מנגו ונענע
תדאגו לקערה גדולה לקליטת הנוזלים

מנקזים נוזלים חצי יום קודם הכנת העוגה: מערבבים את הגבינה הלבנה עם השמנת, מעבירים לבד טיטול ונותנים לנוזלים להתנקז במהלך כמה שעות טובות (עד חצי יום)


מכינים את הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בתנועות הפעל-הפסק, לתערובת פירורית הדומה לסולת.
מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומקררים במקרר 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק בצבע זהוב.
מכינים את המלית: מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס). בקערת מערבל שמים את הגבינה והשמנת המנוקזים, ואת הסוכר ומערבלים 2 דקות, מוסיפים את הביצים ומערבלים שוב עד ליצירה של תערובת אחידה.
אופים ומקררים: אופים כשעה, העוגה נשארת בהירה מאד, היא יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ממש. מכסים את התבנית ומניחים במקרר למשך הלילה.
מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מבשלים  יחד את המים והסוכר עד להמסה ומכבים. מוסיפים את הג'לטין המושרה, מערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הפסיפלורה ומיץ המנגו ומערבבים טוב. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומקררים לפחות 3 שעות לפני ההגשה. מקשטים ומגישים.


 רוצים להגיב? לשאול שאלות?
צרו קשר

גם זה שלי
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


השבת התארחנו בירושלים לשבת חתן. 200 איש. לקחתי  על עצמי להכין את הקינוחים, בשאנטי. רק 3 סוגים, סוג אחד לכל סעודה.
(-:

אחרי שהתלבטתי מאוד מאוד התקבלה ההחלטה
לסעודה ראשון: פאי בוטנים אישי (חייבת לכם מתכון מעולה)
לסעודה שנייה: פחזניות ממולאות קרם מוקה
לסעודה שלישית: קינוח בכוס, למטה קראמבל קינמון, מעל קרם פטיסייר (עשוי מחלב סויה, 4 ליטר חלב סויה, תודה ששאלתם), מעל זה ענבים ומעל זה ג'לי ענבים ממיץ מרלו של פריגת.


יש לי עוד תמונות אבל הן בטלפון ואין לי מושג אי אני מעבירה אותן אז נסתפק בזה
(-:

המשך שבוע טוב

 רוצים להגיב? לשאול שאלות?

צרו קשר

8 תגובות:

אילה אמר/ה...

איך סחבת את כל זה למען ה'??!!

מרילין איילון אמר/ה...

עדיף שלא תשאלי
(-:

השתמשתי בצידניות רכות, ושמתי את הכל עלינו, בואטו מקדימה (לא בבגג') כדי שיהיו במזגן. שם ביקשתי שישריינו לי את המקררים.

Unknown אמר/ה...

את חייבת להוריד את שאר התמונות מהטלפון ולהראות לנו!
העם דורש תמונות
ולא יוותר
כ"כ מהר!
;-)

בצק אלים אמר/ה...

נו, ומה היו התגובות?? מה התחסל הכי מהר?

תמר האחרת אמר/ה...

עבדת קשה! איזה פלאפון זה? כשאת לוחצת על תמונה בגלריה אמור להופיע לך אייקון של שיתוף ואת בוחרת איך לשתף - תשלחי לעצמך דרך הגימייל!

תמר האחרת אמר/ה...

עבדת קשה! איזה פלאפון זה? כשאת לוחצת על תמונה בגלריה אמור להופיע לך אייקון של שיתוף ואת בוחרת איך לשתף - תשלחי לעצמך דרך הגימייל!

מרילין איילון אמר/ה...

קשה להגיד, בסוף כל סעודה נגשו אלי בלי סוף כדי להודות לי.

אבל.

עושה רושם שהפאי בוטנים בכל זאת לקח.

מרילין איילון אמר/ה...

תמר, הדר, מחר בעל יעביר את הכל למחשב. באותה הזדמנות אנחנו גם מוכרים אותו. (-: