~~ משלוח לפורים: אוזני פיצה, כפית שוקולד נפלאה וגם דובי מתוק ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל

משלוח חלומי ושישמח כל משפחה, מתחילים עם אוזני פיצה פיקנטיים שאחרי פיס אחד אי אפשר להספיק, אחר כך מנשנשים עוגיות דובי חמודות, במגוון טעמים, ולסיום מתפנקים על כוס משקה שוקו שאין לכם מושג כמה שהם להיט!

אז היום נתחיל עם האוזני פיצה, מחר ב"נ העוגיות ומיד אחר כך הכפיות המהממות (כן אני מתלהבת, כי זה באמת מוצלח)



אוזני פיצה
חלבי / קל / זמן הכנה 30 דקות (לא כולל קירור), אפיה 15 דקות

מצרכים לבצק
350 גרם קמח
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן (אפשר גם שחור)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 מ"ל מים קרים מהמקרר

מצרכים למילוי
1 כף שמן זית
2 קופסאות של רסק עגבניות (400 גרם בסך הכול)
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור
1 כפית גדושה אורגנו

למילוי
1 כוס גבינה צהובה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1 זיתים ירוקים מגולענים חצויים

מכינים את הבצק
מכניסים למיכל המעבד את הקמח, את המלח ואת הפלפל ומערבבים. מוסיפים את החמאה ואת הגבינה הצהובה ומעבדים רק עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את המים הקרים, מעבדים עד שהבצק מתאסף לכדור, מכסים אותו בניילון מקררים שעה במקרר.

מכינים את המלית
מערבבים את כל המצרכים ושומרים במקרר עד שבועיים מראש.

מכינים את המאפים
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים ממנו עיגולים בקוטר כוס שתייה, שמים במרכז כל עיגול מעט מהרוטב, מעליו קוביית של גבינה ומעל חצי זית, וסוגרים את הבצק למשולש, בדומה לאוזן המן, עם פתח קטן.
מעבירים את האוזניים לתבנית אפייה ואופים כ- 15 דקות או עד שהמאפים זהובים.
ניתן להקפיא

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

גם אצלי בתכנון אזני פיצה....

alonush אמר/ה...

כמה אוזני המן יוצאים מהמתכון?