~~ פסטה ברוטב אדום שילדים אוהבים ~~


צילום: נגה גרינברג, סיגנון: ענת לבל

גדלתי על פסטה ברוטב אדום.
רוטב סמיך, כזה שנצמד טוב לספגטי, שהטעם שלו מושך, צובע את השפתיים (ולא רק) באדום, טעם ילדותי לא מתחכם, טעם פשוט, מאוזן וטעים. אכלנו אותה בצהריים עם בשר, בערב עם גרוייר, ומצידי כל יום!
פשוט להכין רוטב טוב! 
אם רוצים, אפשר להכין כמות יותר גדולה, הוא נשמר טוב במקרר.




500 גרם פסטה (ספגטי בשבילי)

לרוטב
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 עלי דפנה
260 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים אותו. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את הרסק עגבניות (שומרים את הקופסה) ומטגנים אותו בתוך השמן עוד 5 דקות או עד שהוא מקבל מראה ריבתי.  ממלאים פעמיים את הקופסה של הרסק במים ויוצקים אותם לרסק, מערבבים, מוסיפים עלי דפנה, מכסים ומבשלים על בינונית בין חצי שעה ולשעה (אני מעדיפה שעה ואפילו יותר) עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך, כשל פירה חלק.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה ומגישים עם הרוטב.

אין תגובות: