~~ ניוקי לימוני צרוב עם פלפלים, אריסה וטונה ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל
הניוקי האיטלקי נפגש עם הגנים הטוניסאים שלי ומתקבלת מנה צבעונית ופיקנטית שמתאימה בול לתקופה הזו שנמנעים מלאכול בשר. יש במנה הכל: חלבון, פחמימה, ירקות והיא מאוד מאוד טעימה.
 
שימו לב לשיטת ההכנה הייחודים של הניוקי הפעם: לא מבשלים אותם במים אלה צורבים אותם בשני הצדדים במעט שמן זית ואחר כך מקפיצים אותם בעדינות עם הירקות – מתקבל ניוקי פריך מבחוץ ורך מבפנים.
 
מי שרוצה לרענן בנוגע לכללים בסיסיים בהכנת ניוקי יוכל לעיין במאמר שכתבתי לפני מספר חודשים

שימו לב, מי שזמנו קצר יכול להכין את המתכון עם ניוקי קנוי מוכן מבושל לפי הוראות הייצרן. 
פרווה (דגים) / דרגת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנת כשעה  (כולל הכנה ביתית של הניוקי)
 
4 מנות
מצרכים לניוקי
500 גרם תפוחי אדמה, שטופים, עדיף בגודל זהה, לא קלופים
150 גרם קמח
1 חלמון
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן זית
גרידה מלימון שלם
 
מצרכים נוספים
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
4 שיני שום קצוצות גס
1 עגבנייה קלופה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1 כף אריסה (מתוקה, חריפה או שילוב ביניהם, לפי הטעם)
1/2 כוס מים
1/2 כוס זיתים ירוקים דפוקים
4 פרוסות לימון כבוש, חצויות
1 כפית זרעי כמון
להגשה:
1 קופסת טונה משומרת בשמן, מסוננת (אפשר 2)
חופן כוסברה קצוצה
מכינים את הניוקי:
מבשלים את תפוחי האדמה במים, עם הקליפה, עד שהם רכים. מכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות, על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומייבשים אותם 20 דקות. קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים (לא ממש רותחים!) ומועכים אותם למחית חלקה.
כשהמחית פושרת וכמעט קרה מוסיפים לה רק מחצית מכמות הקמח ואת הביצה, גרידת הלימון, המלח ושמן הזית ולשים בקלילות לבצק גמיש ולא דביק. את יתרת הקמח מוסיפים בהדרגה, לפי הצורך.
עובדים על משטח מקומח ומקמחים בכל אחד מהשלבים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך בעובי של כ- 2 ס"מ וחותכים אותו לפיסות באורך 3 ס"מ. שומרים בצד מכוסה, עד לצריבה (או מקפיאים).
מכינים את הירקות:
מחממים כף שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים כשלוש דקות או עד שהם רכים. מוצאים אותם מהסיר ושומרים בצד. מכניסים לאותו סיר את הניוקי וצורבים אותם משני הצדדים עד שכל צד זהוב היטב. עובדים בזהירות, ובעזרת 2 מזלגות הופכים את הניוקי בלי למעוך אותם. בכלי קטן מערבבים את השום, העגבנייה, הפפריקה, האריסה, המלח, הפלפל וזרעי הכמון ויוצקים את התערובת על הניוקי, מוסיפים את הפלפלים הלימון והזיתים, מקפלים בעדינות, ומבשלים בלי כיסוי 4 דקות. מוסיפים את הטונה, מערבבים ומגישים עם כוסברה קצוצה מעל.

אין תגובות: