~~ חזה עוף מוקפץ עם ניוקי בצל סגול ועגבניות ~~


 
 
מנה בסיר אחד מאוד טעימה ומשביעה בעלת טעמים רעננים בזכות הנוכחות של הלימון. שאבתי השראה מהמטבח המקסיקני כששילבתי כמון, אורגנו ולימון, אבל גם קצת איטליה...עם הניוקי כמובן.
 
 
 
 
מצרכים
500 גרם ניוקי (חבילה)
 
לחזה עוף
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות שמן (לא זית)
גרידה מלימון שלם
כף אורגנו 
כף כמון
שמן זית לטיגון
3 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
 
בנוסף
1 כף שמן
1 פלפל חריף פרוס
2 בצלים סגולים פרוסים
3 כוסות עגבניות שרי חצויות
 
לרוטב
1 כוס מים ציר עוף (אפשר מאבקה)
2 כפות כוסברה קצוצה
 2 כפות תימין טרי
2 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון
מלח ופלפל שחור
 
מכניסים את קוביות העוף לתוך קופסה גדולה, מוסיפים לקופסה את שאר המצרכים, מערבבים ומשרים לפחות שעה. אפשר גם יממה.
מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, מסננים, משמנים מעט ושומרים בצד.
מערבבים את חומרי הרוטב ושומרים בצד.
 
מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומוסיפים לה את קוביות העוף עם חומרי המשרה, מטגנים מערבבים על אש גבוה עד שהעוף משנה את צבעו ללבן, בערך 3 דקות. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.
לאותו סיר שמים עוד טיפה שמן ומקפיצים את הפלפל החריף, הבצלים הסגולים והעגבניות, בערך 3 דקות, על אש גבוה, עד שהעגבניות מתחילות להימעך מעט ומפרישות מעט נוזלים.
עדיין על אש גבוה מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את הניוקי המוכן ואת הרוטב, מערבבת היטב (אבל בעדינות שהניוקי לא ימעך)  ומגישי חם. לא צריך עוד כלום ליד.
 

4 תגובות:

Unknown אמר/ה...

היכן הניוקי?

מרילין איילון אמר/ה...

בצלחה (-:

זהבה שומרי אמר/ה...

מרלין כל פעם מתפעלת ממך מחדש . לא מפסיקה להפתיע. בתיכנונים בהכנו בצילומים. פשוט אין לי מילים.

דפי אמר/ה...

נראה לך שמתאים לחימום בשבת ?