~~ סלט קינואה וגרגירי חומוס עם עלי מנגולד ולימונים ~~

 
 
בזמן האחרון אין לי חשק לאכול ארוחות מסודרות ממש מהסוג של "אורז - עוף - שעועית ירוקה" ואני מחפשת מפלט בארוחות קרות, מרעננות ולא מחייבות. מתוך הכרה זו נולד הסלט המעולה הזה, סלט שהוא ארוחה: תנסו את השילוב הזה של הקינואה עם גרגירי החומוס שנותנים למנה מרקם יותר מעניין, והחיבור המעולה שבין עלי המנגולד הטריים ללימונים הקצוצים. שימו לב, בסלט הזה וויתרתי לגמרי על הוספת שמן זית, הסלט עשיר ומלא בטעימים ולא חסר בו כלום.
 
 
 
 
2 כוסות קינואה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (השתמשתי בשימורים)
10 עלי מנגולד קצוצים (החלק הירוק בלבד)
1/2 לימון קצוץ דק עם קליפתו
3 בצלים ירוקים קצוצים
חופן אגוזי פקאן
חופן חמוציות
מיץ מלימון
 
מכינים את הקינאה: שמים את הגרירים בסיר שטוח וקולים אותו מעט על אש בינונית עד שעולה ממנה ניחוח, בערך5 דקות. יוצקים עליהם 3 כוסות מים חמים, ממליחים, ומבשלים מכוסה, על אש קטנה, 15 דקות דקות. מכבים, מצננים ומפרידים ביניהם.
מכינים את הסלט: מכניסים לקערה בינונית את כל המרכיבים מערבבים היטב, ומגישים.
 
 
 

אין תגובות: