~~ ברוקיז: בראוניז וקוקיז בביס אחד ~~

 
 
מרילין איילון
 סיפרה לי על כך חברתי כוכבה, "מושחת" היא אמרה, ואז הסבירה: זה בעצם שילוב של שני מתכונים שהכי אוהבים אצלי בבית, בראוניז שאני מכינה באופן קבוע ועוגיות שוקולד ציפס שכולם בבית אוהבים, וזה הולך כך:
 
מכינים את הבצק של העוגיות שוקולד ציפס (מספיקה רק מחצית מהכמות הרגילה - אפשר להכין רק חצי כומ שרשמתי במתכון או להכין כמות מלאה ולעשות מהמחצית השניה עוגיות) ומקררים.
מכינים בלילת ברוניז שרגילים להכין ויוצקים אותה לתוך התבנית.
עכשיו בא העיניין: במקום לאפות את הברוניז מייד, מוסיפים לו מעל, מהבצק של הקוקיז המקורר, עד שהוא כולו מתכסה, ואז אופים. התוצאה המתקבלת היא בראוניז לח ועסיסי למטה, ומעל שיכבה פריכה ומשובצת  בשוקולד ציפס. אכן, מושחת.
 
 
 
מצרכים לשכיבת הברוניז (לתבנית 30*30 בערך)
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום מהיר
3 ביצים
כפית תמצית וניל
85 גר קמח רגיל 2 כפות קקאו
 
מצרכים לשכבת הקוקיז
100 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
100 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1 כוס קמח רגיל
1 כוס שוקולד צ'יפס
 
 
 

מכינים את בצק הקוקיז ומקררים:
מכניסים לקערה את החמאה, הסוכר והסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי.
מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד עד להטמעה.
מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ציפס, מערבבים ומעבירים את כל התערובת למקרר לשעתיים לפחות, ואפשר גם יותר.
 
מכינים את שכבת הברוניז:
מחממים את התנור לחום בינוני - 175 ו מרפדים את התבנית בנייר אפיה
ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי ומכבים. מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח  והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה ויוצקים את הבלילה לתבנית.
 
מוסיפים את שיכבת הקוקיס ואופים:
מוציאים את בצק הקוקיז מהמקרר ומפוררים אותו בין האצבעות לפירורים גדולים על גבי שכבת הברוניז שיצקנו בתבנית עד לכיסוי מלא.
אופים 25 דקות או עד ששכבת הקוקיז זהובה היטב. מצננים מספר שעות או לילה במקרר, חותכים לריבועים ומגישים. אני חותכת במצב קפוא ומחזירה למקפיא עד לשימוש
 
מרילין איילון
 
 
 
 
 

2 comments:

hadar ben-sade אמר/ה...

חיבת להכין בדחיפות את המושחת הזה!

מרילין איילון אמר/ה...

(-:

אין עליך!