~~ לכבוד שבת: אוסובוקו בבירה וירקות שורש ~~

צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו
 
אוסובוקו הוא נתח שריר חתוך בצורת מטבע גדול, שבמרכזו נמצאת העצם ומסביב הבשר. את הנתחים נאפה באיטיות עם בירה ושפע ירקות שורש, ונגיש, למשל, על פירה או פולנטה.
זהירות, זה טעים מאוד.
 
בשרי / דרגת קושי בינונית / חומרים זמינים / זמן הכנה: 20 דקות, זמן אפיה: שעתיים
מצרכים לאוסובוקו – 6 מנות
6 פרוסות אוסובוקו
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 בצל קצוצים לקוביות קטנות מאוד
1 גזר קצוץ קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
6 עגבניות קלופות קצוצות
8 שיני שום חצויות
2 סלסלות פטריות (בערך 300 גרם) חתוכות לרבעים
1 בקבוק בירה לבנה בהירה (330 מ"ל)
2 גבעולי תימין
 
מכינים את הבשר: שוטפים ומנגבים היטב את הנתחים, ממליחים ומפלפלים אותם. יוצקים את השמן לתוך מחבת גדולה, מחממים לחום בינוני גבוה, מטגנים את הנתחים בזה אחר זה, 2 דקות מכל צד, ומוציאים אותם לתבנית אפיה. שומרים בצד.
מכינים את הירקות: לאותה מחבת מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים על להבה גבוהה 3 דקות, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את הסלרי ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את השום, הפטריות והעגבניות, מערבבים, ממליחים ומפלפלים. יוצקים את הבירה, מוסיפים את התימין, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 5 דקות ומכבים.
אופים: יוצקים את הירקות עם הרוטב על נתחי האוסובוקו שבתבנית, סוגרים את התבנית הרמטית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעתיים. כדאי לבדוק אחרי שעה את מצב הנוזלים: אם יש צורך, מוסיפים עד חצי כוס מים. ניתן להכין את המנה עד שלושה ימים מראש, וניתן גם להקפיא אותה.
 

אין תגובות: