~~ סלט חסות סלרי אבוקדו ובשר טחון עם קשיו פיקאנטי ~~

צילום: תומר בורמד, סגנון: ענת לבל
הסלט "פצצה" שלימדה אותי להכין חברתי רבקה. ניתן להגיש אותו כסלט מרכזי או כמנה ראשונה אישית. מושלם לימי החום הכבדים.
שימו לב למתכון המצורף למטה לשדרוג קשיו או שאר אגוזים.
בשרי / דרגת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כשעה
 
מצרכים לבשר
500 גרם בשר טחון גס (מבקשים מהקצב שיטחן רק פעם אחת)
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס מיונית
1/2 כוס קטשופ
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור גורס טרי
מצרכים נוספים:
3 כוסות חסות (עדיף בגוונים שונים) קרועות לחתיכות גדולות יחסית
2  אבוקדו פרוסים
1 בצל סגול פרוס דק
1 שורש סלרי חתוך לג'וליאנים (רצועות דקות)
1 כוס צנונית פרוסה דק
200 גרם קשיו מתובל פיקאנטי (ראה מתכון מטה)
 
מכינים את הבשר: מחממים מחבת  גדולה  עד שהיא לוהטת ושמים בה את הבשר. מבשלים את הבשר תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהוא כולו משנה את צבעו. מוסיפים לו את הרוטב צ'ילי מתוק והתבלינים, מכסים, ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם, כשעה או עד שרוב הנוזלים נעלמים והבשר מתחיל להיטגן בשומן של עצמו. עד כאן אפשר להכין 3 ימים מראש לשמור במקרר. לפני ההגשה מחממים היטב.
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושומרים במקרר עד 3 ימים מראש.
מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את הירקות על צלחת הגשה. סמוך לזמן האכילה יוצקים במרכזו את הבשר החם ומפזרים מעל הכל את הקשיו המתובל. מגישים עם הרוטב ליד, להגשה עצמית.
 
 
קשיו מתובל
זו היא דרך נהדרת לשדרג מני אגוזים שרוצים להגיש כ- "פיצוחים": קונים אגוזים טריים, לא קלויים, ועל ידי תיבול ואפיה בתנור הם מקבלים טעם פיקאנטי נהדר, אפשר לאכול אותם כפי שהם או לשלב אותם בסלטים. כאן ההנחיות מתייחסות לקשיו, אך אפשר להמיר אותם בשקדים, אגוזי מקדמיה ואפילו בפקאנים.
200 גרם אגוזי קשיו טבעיים, לא קלויים
1 כף שמן רגיל (לא זית)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
1/4 כפית אבקת שום
1 קורט סוכר
מדליקים תנור לחום של 180 מעלות, שמים נייר אפיה על תבנית אפיה גדולה.
מכניסים לקערה בינונית את אגוזי הקשיו יחד עם השמן ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים היטב בשמן. מפזרים בשכבה אחת את האגוזים על תבנית האפיה ואופים 8 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, משאירים את התנור דלוק, מחזירים את האגוזים לקערה, מפזרים עליהם את התבלינים, מערבבים, מחזירים אותם לתבנית ואופים עוד 2 דקות. הקשיו המתובל נשמר היטב בכלי סגור.

אין תגובות: