~~ שיפודי פרגיות ופלפלים במרינדה ים תיכוניתְְ~~

צילום: תומר בורמד, סיגנון: ענת לבל
 
זה הטעם שלי, השיפודים המועדפים עלי. עסיסי, מלא בטעמים של ירקות קלויים, לימונים קצוצים,  פלפל חריף, עשבי תיבול, בקיצור, בלי כיבודים. אלו השיפודים שלי.
 
500 גרם פרגיות (ירכי עוף) חתוכות לקוביות בינוניות
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים צהובים
5 פלפלים חריפים ירוקים (אפשרות)
2 בצלים סגולים
 
למרינדה
1/2 כוס שמן זית
1 לימון קצוץ דק על קליפתו
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
1/2 כוס עלי תימין טריים
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
 
מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את קוביות העוף, מערבבים, מכסים ושומרים במקרר בין 12 ל- 24 שעות. (לאירוח ספונטני אפשר לדלג על שלב ההשריה, התוצאה תהיה מעולה גם כך).
משפדים את פיסות העוף ואת הירקות. מדליקים את מתקן הגריל לחום של 200 מעלות, שמים את השיפודים על הרשת וצולים 5 דקות מכל צד או לפי דרגת העשייה הרצויה. מגישים ונהנים.
 

אין תגובות: