טורטייה ממולאת חזה עוף מוקפץ וגואקמולה - כשר לפסח

צילום דן לב, סגנון דלית רוסו
"טורטייה" ממולאת חזה עוף מוקפץ וגואקמולה
מנה "כיפית" לטובת המתבגרים (ולא רק!) שאוהבים לאכול דברים מגולגלים. למנה טעמים עם קריצה ברורה למקסיקו, ולכן קראתי לה טורטייה אם כי למעשה מדובר בעלי בלינצ'ס.
 מצרכים
ל"טורטיות":  20 עלים בקוטר 20 ס"מ
6 ביצים
2 כוסות מים (500 מ"ל)
2 כפות שמן
2 כפות כוסברה קצוצה
6 כפות קמח תפוח אדמה
מלח ופלפל שחור
לחזה עוף
500 גרם חזה עוף
2 כפות שמן (לא זית)
גרידה מלימון שלם
כף רוזמרין טרי קצוץ
כף תימין קצוץ
שמן זית לטיגון
3 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
לגוואקמולה
2 אבוקדו רכים
2 כפות מיץ לימון
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
1 גבעול בצל ירוק קצוצים, החלק הירוק והלבן
1 כפית (או כף לנועזים) פלפל חריף (צ'ילי) אדום קצוץ דק (אפשרות)
1 עגבנייה
מלח ופלפל שחור
להרכבת המנה
עלי חסה שטופים רעננים
1/2 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
חצי כוס עלי כוסברה טריים
המנה בהתהוות - צילום ניצן
מכינים את העלים
מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה. משמנים מחבת בקוטר של 20 ס"מ בערך, עדיף בעלת ציפוי שאינו נדבק: משתמשים בנייר סופג ומעט שמן, ומחממים. יוצקים שיכבה דקה ככל האפשר מהבליל,. מטגנים 20 שניות על אש בינונית גבוה, הופכים ומטגנים  עוד כ-20 שניות, עד שהעלה מזהיב מעט. מטגנים כך את שאר העלים, מבלי לשמן שוב. מקפידים לערבב היטב את הבלילה לפני כל מזיגה, מכיוון שקמח תפוחי האדמה שוקע בתערובת. אפשר להכין 3 ימים מראש ולשמור במקרר ואף להקפיא.
מכינים את הגואקמולה
קולפים את האבוקדו. בקערת ערבוב מועכים את בשר הפרי למרקם גס עם מיץ הלימון. מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף (אם רוצים), הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.  קולפים את העגבנייה, חוצים אותה, מסלקים ממנה את הזרעים בעזרת כף, קוצצים לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מכינים את העוף
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות. משרים בקערה עם השמן, גרידת הלימון, הרוזמרין והתימין למשך 1- 12 שעות ומערבבים מדי פעם. מחממים שמן במחבת ומטגנים-מערבבים את הרצועות על אש גבוהה, רק עד שהן משנות את צבען. מכבים, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והשום מערבבים.
מרכיבים את המנה
מקפלים כל עלה בלינצ'ס לשניים, מסדרים עליו עלי חסה, מורחים כף גואקמולה, מסדרים 4-3 רצועות עוף, רצועות פלפלים ועלי כוסברה טריים. מגלגלים לחרוט מהודק ומגישים.