~~ באנאטאג' - לביבת תפוח אדמה במילוי עוף, כשר לפסח ~~

צילום דן לב, סגנון דלית רוסו
 
איך הולך בניקיונות? אני שמחה שלא התעצלתי והערב, מוצ"ש די התקדמתי בדברים קריטיים
- הספה נקיה ללא רבב (תודה לבעלי), כולל הברשה בחומץ
- הגלריה עם המשחקים כולל המדרגות מעץ נוקו היטב (שיתוף פעולה עם הילדים)
- השולחן של המחשב של המטבח + כל המגרות + מאחורה עברו ניקוי יסודי
- אין עוד חמץ בבית (לפני שבת כבר לא היה כלום פרט לפיתות תימניות קנויות)
- 10 פיסות פיתה נעטפו בנייר והוכנו בשביל ביער/שריפת החמץ
 
החל ממחר גם הילדים וגם אני בבית "בחופש" ואני מתכננת לבנות את הימים בצורה כזו
- ארוחת בוקר קלה (עוגיות כשרות לפסח)
- עבודות ניקיון עם הרבה מים וסבון יחד עם הילדים כ- 4 שעות (קירות, חלונות וכו)
- ארוחת צהוריים מחוץ לבית (פלאפל, שווארמה, פיצה)
- מנוחת צהוריים (בערך שעה וחצי)
- יציאה לגן השעשועים + ארוחת ערב בחוץ
- בערב, אחרי שהילדים ישנים ניקיון / סידור המטבח (כבר התקדמתי)
 
 
ואחרי כל הניקיונות, הרי גם צריך לבשל (-:
המתכון שאני מציעה לכם היום הוא מבית אבי - בנאטאג'!
 
הבאנאטאג' הנה לביבה פירה תפוחי אדמה נימוחה ממולאת בתערובת של עוף בצל ופטרוזיליה מהמטבח הטוניסאי. נהוג להגיש אותם לאורך ולרוחב בכל ימות החג בליווי פרוסות לימון – כארוחת ערב, כחטיף וכמנה ראשונה: כשהם טריים ופריכים אי אפשר לעמוד בפניהם. סוד ההצלחה של הבאנאטג' טמון בבישול הנכון של תפוחי האדמה, לשם כך בוחרים תפוחי אדמה בגודל אחיד ומבשלים רק עד שהם מוכנים.
בשרי / דרגת קושי בינונית פלוס / חומרים זמינים / זמן הכנה כשעה
 
למילוי
250 גרם עוף (אפשר מחזה או מחלק אחר) חתוך לקוביות של 4 ס"מ
1 בצל בינוני קלוף חתוך לשמיניות
10 גבעולי פטרוזיליה  - עלים בלבד
מלח ופלפל שחור
1 ביצה קשה קלופה
מיץ מלימון
למעטפת
1.5 קילו תפוחי אדמה
3 חלמונים
מלח ופלפל שחור
לטיגון:
שמן לטיגון (בערך חצי ליטר)
3 חלבונים
200 גרם קמח מצה
 
מכינים את המלית: מכניסים את העוף, הבצל ומחצית מכמות הפטרוזיליה לסיר בינוני, מתבלים במלח ופלפל שחור (בנדיבות) ומבשלים מכוסה, על אש בינונית, עד שכל הנוזלים המופרשים מהבצל התאדו, בערך 40 דקות.
קוצצים את התערובת למרקם גס (אפשר בסכין או במעבד מזון) ומעבירים אותה לקערה בינונית. מגרדים את הביצה הקשה בצד הגס של הפומפיה, מוסיפים אותה לקערה, קוצצים דק את המחצית השנייה של הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותה יחד עם מיץ הלימון המלח והפלפל, מערבבים ומצננים. עד כאן אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
מכינים את המעטפת: מכניסים את תפוחי האדמה (על קליפתם) לסיר גדול, מכסים במים ומבשלים עד שהם רכים (בודקים עם סכין, דוקרים עד ללב תפוח האדמה). מסננים את המים, מכסים במים קרים ומשהים ל- 10 דקות. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים אותה דרך מגרדת דקה, מעבירים אותם לכלי גדול, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב.
 
ממלאים ומטגנים: יוצקים את פירורי המצה לקערה עמוקה. בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מפירה התפוח אדמה, בערך בגודל של קלמנטינה קטנה. משטיחים את המלית על כף היד, שמים במרכז היד כף מלית, סוגרים לצורת גליל מגלגלים לתוך קערה הקמח מצה ומניחים על מגש. מכינים באותו אופן את כל הגלילים. עד כאן ניתן להכין עד 24 שעות מראש ולשמור במקרר מכוסה היטב.
יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לחום בינוני גבוה. מכניסים את החלבונים לקערה עמוקה וטורפים אותם מעט בעזרת מזלג (20 שניות, לא יותר). לוקחים את הגלילים בזה אחר זה, טובלים אותם תחילה בחלבון המוקצף, לאחר מכן שוב בפירורי המצה ומטגנים אותם בשמן עד שהם מוזהבים היטב. מניחים על נייר סופג לכמה שניות, ומגישים לצד פלחי לימון.
 

אין תגובות: