~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~

 

בס"ד
תבשיל עם טעמים ים תיכוניים וצבעים משמחים. במהלך הצלייה הארוכה של העגבניות בתנור, טעמן  מתרכז עד שהוא נהפך למעדן ממש. כדאי להכין מהן כמות כפולה: נהדר להגיש אותן לצד כל מנה בשרית ובשאר ימות השנה הן משדרגות כל כריך.
 
~~ טאג'ין עוף בתאנים, שזיפים ושומשום ~~
 
טאג'ין הוא תבשיל מהמטבח המרוקאי המתבשל לו לאט לאט. יש אין ספור גירסאות..הנה אחת מתוקה וריחנית שאני אוהבת להגיש בכל
היזדמנות חגיגית:
 
~~ כנפיים ברוטב צ'ילי ודבש ~~
טוב, זה מסוג המאכלים שלבנות שלי לא נמאס אף פעם. וכמה שאני אכין, זה אף פעם לא מספיק פעם הייתי מכינה את הכנפיים בתנור, אבל גיליתי שבבישול זה הרבה יותר טעים, הטעם ממש
נספג בכנפיים והן יוצאות עסיסיות
 
 
 
~~ עוף בתנור בעשבי תיבול ושום ~~
 
 




תימין, רוזמרין, שמן זית, שום..שילוב מנצח בעיניי, וכאן יחד עם העוף והיין, אחד המאכלים האהובים
ביותר אצלנו. את ראשי השום החצויים מגישים בנפרד בצלחת הגשה: שיני השום אחרי האפייה נהפכים לאוצר של ממש - קרם דה לה קרם של הארוחה, אותם מורחים
על נתחי העוף דקה לפני שהם נכנסים לפה
 
 


 
המשך שבוע טוב, בשורות טובות, מרילין

 
 
 
 

 

 

 

אין תגובות: