~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~


 
 
 
חברתי חנה סיפרה לי על חטיף תמרים שהיא נוהגת להכין  ולקחת לעבודה: חטיף מהסוג המפנק אבל גם בריא.  היא מערבבת את כל המצרכים, יוצקת אותו תבנית כיכר, מהדקת היטב, מקררת, חותכת אותו למלבנים ועוטפת כל מלבן בנייר וכך יוצרת לעצמה "energy bar ".
 
 
~~ עוף שלם צלוי בסיר עם יין חרדל דבש ותימין ~~
 
 
ועכשיו 2 מתכונים עם כמעט אותם מרכיבים, כמעט אותה קדירה, ובכל זאת – שני תוצאות שונות לגמרי בטעמן.
הראשון
העוף פשוט מאוד להכנה, בעל טעמים נהדרים, המרקם רך רך, ממש הצלחה. המתכון לקוח מאהרוני, אצלי כאן עם מספר שינויים.
אפשר גם עם חלקי עוף, כמובן.
 
 
~~ צלי בשר בעגבניות פטריות ותימין ~~
השני:
 
זהו צלי בשר קלאסי מהמטבח הצרפתי, אין כאן יותר מדי תיבול או מצרכים, הכל נכנס לסיר אחד, אש קטנה, הרבה זמן, הרבה אהבה, ובסוף יוצא צלי בשר נימוח שבו המרכבים מדברים בעד עצמם.
 
 




 

~~ כדורי באונטי, ממתק מוצלח במיוחד ~~
 
 
 
לפני מספר חודשים חברתי רבקה ואני "נדלקנו" על קינוח של בחור בשם מוטי שהוגש לתחרות מטעם מלונות דן. רבקה הייתה הראשונה שהרימה את הכפפה ,שינתה, הוסיפה, הורידה, וגם התאימה לטעמה, וכשהיא סיימה את היצירה שלה ביקשתי ממנה את הפלט הסופי. הנה הוא, עכשיו הוא משולם!
הציפוי מתפצפץ, בפנים ממש כשל ממתק הבאונטי הידוע, קינוח פרווה מושלם בעיניי
 
~~ סלט טורקי - הכי מוצלח שיש ~~
 
חברתי מלכה הגישה לנו את הסלט הנהדר הזה לצד לחם ביתי טרי של תמר - הסלט היה כל כך טעים, פשוט לא הפסקנו לטעום ולהנות.
כשאני טעמתי, ידעתי שעוד באותו שבוע אגיש סלט זה על שולחן השבת, ולמעשה מאז אותו יום, כל שבת הסלט הזה מוגש וקוצר הצלחה.
 
 
 
 
 
 
בשורות טובות, מרילין

 
 
 

 
 

 
 

אין תגובות: