~~ קינוח דאבל מוקה: גלידה על פנקוטה ~~



 Dessert double moka - glace moka sur panacotta caffe





ימים חמים מגיעים ונעים לסיים ארוחה דשנה עם קינוח קר ומרענן ולכן בחרתי להכין גלידת מוקה שזה הטעם המועדף על בעלי ועל האורחים שהיו לנו באותה שבת. לגלידה הוספתי שברי עוגיות בטעם תפוז - אחד הדברים הכי חכמים שעשיתי לאחרונה (-:
כדי לשבח עוד (המעמד היה חגיגי במיוחד), הושבתי את הגלידה על פנאקוטה קפה: מרקמים שונים, טעמים משלימים, קיבלתי הרבה מחמאות על קינוח זה.
הידד.

אז היום 2 מתכונים, שכל אחד עומד בפני עצמו כמו גדול ממש, ואין חובה לשדך ביניהם כמו שעשיתי. זה במבצע!




גלידת מוקה - מצרכים
4 כפיות שוקולית
2 כפיות נס קפה
רבע כוס מים חמים
6 חלבונים + חצי כוס סוכר
6 חלמונים +חצי כוס סוכר
1 שמנת מתוקה 250 מ"ל (אפשר פרווה) 
אפשרות: 4 עוגיות שקדים תפוז לימון פיסטוק מפוררות לפירורים גסים 


גילדת מוקה - הכנה
 בקערה קטנה שמים את השוקולית, אבקת הנס קפה והמים החמים, מערבבים ושומרים בצד. 
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב מאוד. שומרים בצד.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לתערובת לבנה ותפוחה, מוסיפים להם את תערובת השוקולית פנימה, מקפלים ושומרים בצד.
מקציפים את השמנת המתוקה למרקם של קצפת.
מאחדים את שלושת התערובות בתנועות קיפול (הקצפת, החלמונים עם השוקולית והחלבונים המוקפצים). אם רוצים, מפזרים עוגיות מפוררות ומערבבים.
 יוצקים לתוך כלי גדול, סוגרים היטב ושומרים במקפיא לפחות 12 שעות לפני השימוש.

פנאקוטה קפה - מצרכים - לפי מתכון של חנהפ (עם טיפה שינוי)
1 ליטר שמנת צמחית (ריץ או אחר)
2.5 כפות אבקת נס קפה 
חצי כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם) מושרה ברבע כוס מים
100 גרם שוקולד מריר מגורד

פנאקוטה קפה - הכנה
מחממים את השמנת יחד עם הנס קפה והסוכר מבלי להביא לרתיחה ומכבים.
מצרפים את הג'לטין שתפח ומערבבים היטב.
כשהתערובת מתקררת מעט והיא פושרת למגע יד (בערך אחרי 20 דקות) מוסיפים את השוקולד המגורד, מערבבים ויוצקים לתוך כוסות הגשה עד למחצית הגובה.
מכסים ושומרים במקרר עד למיצוב מלא (בערך 6 שעות).

אם רוצים 2 במחיר 1, מוציאים את כוסות הפנאקוטה מהמקרר, מסדריך עליהם כדור גלידה (או 2) ומגישים.


תגובה 1:

אורי מהלל אמר/ה...

נשמע מאוד טעים !!!

בעז"ה אנסה בקרוב .
תודה מרלין יקרה