~~ מכתב מהמטבח שלי , מתכונים וסיפורים ~~


~~ בריוש קרם וניל ותפוז ~~
בס"ד

מה יותר מתאים, אחרי חג הפסח, מעוגת שמרים טובה? עוגה זו הינה קלסיקה במטבח הצרפתי, שילוב טעמים לא מהעולם הזה! בשפת המקור הוא ניקרא tarte tropezienne (פאי בסגנון טרופז) ואני רק שיניתי קצת פה וקצת שם.


 
~~ חלת מפתח  ~~


מתוך האתר "חלה" : לשבת שלאחר הפסח, שבה מברכים את חודש אייר, יש שנהגו להכין חלות בצורת מפתח.

הטעם לכך הוא, שממחרת הפסח פסק המן ובני ישראל החלו לאכול מעבור הארץ ולהזדקק לפרנסה טבעית. המפתח מרמז על תפילתנו שה' יתברך יפתח לנו שערי פרנסה, שהרי מפתח הפרנסה נתון בידיו
.

ריכזתי צרור מפתחות שהכנתי בשנים האחרונות וגם מפתחות שלכם, שאתם שלחתם לי בשנה שעברה, לצפייה לחץ כאן.


בשורות טובות, לילה טוב, מרילין



אין תגובות: