~~ גזרים צלויים בשמן זית, בלסמי וזעתר ~~

Carottes roties au four avec zaatar (recette en francais plus bas)


זו לא הפעם הראשונה שאני מכניסה גזרים לתנור, אבל החידוש מבחינתי היה השימוש בזעתר כתיבול עיקרי. אהבתי מאוד את התוצאה (טעים, מעט נגיס ולא שומני) כמו גם את ההכנה המהירה. עוד נקודה לזכות המנה היא נגישות המצרכים.


מצרכים
8 גזרים
כף תבלין זעתר
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
2 שיני שום חצויות
מלח גס

הכנה
מקלפים את הגזרים, חותכים את הקצה ומשליחים, חותכים כל גזר ל- 4 רבעים לאורך
מכניסים לקערה את כל המרכיבים, מערבבים היטב עד שכל הגזרים יצופו בזעתר, מעבירים לתבנית אפיה  ואופים בלי כיסיוי, בתנור שחומם מרא ל- 180 מעלות כ- 40 דקות, או עד שהגזר רך אך עדיין נגיס

carottes roties au four avec du zaatar
melanger 8 carottes epluchees et coupees en 4 avec 1 cas d'huile d'olive, 1 cas de vinaigre belsamic, 2 ail fendu, du sel et 1 cas de zaatar en poudre, et enfourne a 180 jusque presque tendre.


זהו להפעם, ואני נפרדת מכם עם תמונה מסוף ינואר 2010

וכאן תמונה מסוף ינואר 2009



וכאן  סוף ינואר 2008


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

מרלין שלום
מה הכוונה 2 שיני שום חצויות? אולי כתושות?