~~ סורבט אבטיח ~~

Sorbet a la pasteque



קינוח פרווה ומרענן שטעים לסיים בו סעודות בימי הקיץ החמים. שיטת ההקפאה – ערבוב - הקפאה והקצפה עם החלבונים מבטיחה סורבט בעל מרקם אוורירי וקליל.
חשוב להקפיד על אבטיח ריחני (ולא טפל) ואפשר להחליף אותו במלון – שאף הוא יוצא מוצלח מאוד..



מצרכים:
חצי כוס סוכר
כוס מים
אופציה: כוכב אניס
400 גרם אבטיח נקי מקליפה
שני חלבונים


.מבשלים את המים עם הסוכר והאניס אם רוצים, תחילה על אש קטנה עד שנמס הסוכר
ולאחר מכן ברתיחה של  10 דקות ומצננים.
מרסקים את האבטיח במיקסר או מוט בלנדר, מערבבים את המחית עם הסירופ, טועמים בודקים אם צריך להוסיף סוכר ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת או סיר שטוח, מכסים, מקפיאים לשעתיים, מערבבים עם מזלג ומקפיאים שוב לשעתיים.
מכניסים למיקסר את החלבונים יחד עם תערובת האבטיח הקפואה ומערבלים כ- 8 דקות (אפשר להשתמש במוט בלנדר)  עד שהתערובת תפוחה ומקפיאים בכלי סגור.

תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

מהי הכמות שיוצאת מ400 גרם אבטיח?